lunedì 8 luglio 2013

Nimh & Antikatechon: "Out Hunting for Teeth" CD reviewed on "Dark Entries" webzine

Nimh en Antikatechon zijn twee Italianen die solo en in allerlei samenwerkingsverbanden al heel wat op hun actief hebben. Hun echte namen zijn respectievelijk Giuseppe Verticchio en Davide Del Col. Giuseppe Verticchio (Nimh) werkte al samen met onder meer Maurizio Bianchi en Mauthausen Orchestra en maakt deel uit van de bands Biasthon, Hall Of Mirrors en Maribor. Davide Del Col (Antikatechon) werkt ook nog onder de alter ego’s O Diabo De Vila Velha en Ornament en we vinden hem ook terug in de bands 30 Seconds Over Teheran, Echranen en Molnija Aura.
Op hun eerste release samen brengen Nimh & Antikatechon erg onheilspellende, ronduit angstaanjagende dark ambient ten gehore. Goede dark ambient hoort behoorlijk sinister te klinken vind ik en reken maar dat deze “Out Hunting For Teeth” (5 tracks, 47 minuten) sinister klinkt. Sinister is hier zelfs een understatement. Inspiratie voor deze 100% instrumentale release vonden ze bij Goya’s sociaalkritische etsenreeks “Los Caprichos”. Alle artwork is eruit afkomstig alsook de songtitels.
Openingstrack en titelnummer “Out Hunting For Teeth” duurt bijna 10 minuten en is tevens het hoogtepunt van het album, samen met de slottrack “Sleep Overcomes Them” die eigenlijk een variatie is op de eerste track. Het nummer is een en al drones en langgerekte dreigende synthklanken. Er zit een sequentie in van vier langgerekte noten die steeds herhaald wordt. Zo sluipt er een minimale melodie in de compositie die behoorlijk hypnotiserend werkt.
“Out Hunting For Teeth” is een uitermate intrigerend en begeesterend album waarbij je als ’t gedaan is quasi automatisch nog eens op de play toets duwt. En nog eens en nog eens en nog eens… Het album zit in een digipak en is gelimiteerd op 300 copies.

(Henk Vereecken)

http://www.darkentries.be/nl/cds/nimh-antikatechon-out-hunting-for-teeth/

Nessun commento:

Posta un commento